Usein kysytyt kysymykset

Cuckoo Workout®

Palvelun käyttöön liittyvät yleiset kysymykset / faq

Mistä näen palvelun tietosuojaselosteen?

Pääset lukemaan tietosuojaselosteen klikkaamalla tästä.

Miten pidän tauon?

Voit pitää tauon painamalla ”Pidä tauko!” -nappulaa. Valitse ylin video, jos haluat tehdä sinulle ehdotetun tauon. Voit myös valita alla olevista kategorioista sen, mikä sillä hetkellä eniten miellyttää. Valittuasi kategorian, sinulle arvotaan yksi siihen kuuluvista videoista. Yksi tauko kestää noin 3 minuuttia ja se koostuu kolmesta liikkeestä. Suoritettuasi tauon, saat 20 kookospähkinäpistettä. Pitkistä mindfulness-tauoista saa 40 pistettä. Päästäksesi tasolta toiselle, tarvitset 60 pistettä. Vuorokauden maksimipistesaalis on 100.

Mitä aktiviteetit ovat?

Aktiviteetit ovat toinen tapa ansaita kookospähkinöitä. Palvelun Kartta-sivulta löydät ”Aktiviteetti!”-painikkeen, josta voit selata aktiviteetteja. Kun valitset esimerkiksi hissin sijaan portaat, käy kirjaamassa tehty aktiviteetti palvelussa, ja ansaitset lisää kookospähkinöitä! HUOM! Tämä ominaisuus on lisäominaisuus, joten mikäli karttasivultasi ei löydy nappia ”Aktiviteetti” ei tätä ominaisuutta ole vielä lanseerattu yrityksessänne.  

Miten muokkaan profiiliani?

Pääset muokkaamaan profiilisi asetuksia klikkaamalla vihreästä sivupalkista kohtaa ”Profiili”. Löydät profiilikuvasi alta ”Muokkaa”-painikkeen. Täältä voit määrittää nimen, asuinpaikkasi ja esimerkiksi kielen, jolla haluat palvelua käyttää. Voit myös asettaa profiilisi yksityiseksi, jolloin muut käyttäjät eivät näe suorituksiasi tai muitakaan tietoja sinusta. Voit lisätä/vaihtaa profiilikuvasi kohdasta ”Vaihda kuva”.

Miten etenen tasoilla?

Saat yhdestä videotauosta kerrytettyä 20 kookospähkinäpistettä (paitsi pitkistä mindfulness-tauoista 40). Voit kartuttaa pistepottiasi myös suorittamalla aktiviteetteja, jotka löytyvät ”Pidä tauko!”- ja ”Suosikkitauko!” -painikkeiden vierestä. Aktiviteettien pistemäärä saattaa vaihdella. Yksi taso vastaa 60 kookospähkinäpistettä, joten esimerkiksi suoritettuasi kolme videotaukoa työpäivän aikana, etenet uudelle tasolle.

Mikä on kultataso?

Kultatasot ovat kartalla näkyviä kultaisia tasopalloja. Kun pääset kultatasolle, saat chatin kautta kultatasolipukkeen, johon vastaamalla mitä tahansa osallistut kuukausittaiseen kultatasoarvontaan.

Mitä ovat tasoilla näkyvät tähdet?

Tasoilla näkyvät tähdet kertovat katsotuista videoista. Mikäli olet edennyt seuraavalle tasolle pelkästään esimerkiksi tekemällä aktiviteetteja tai voittamalla haasteita, tällöin tähtiä ei näy ollenkaan.

Miten haastan muita?

Voit myös haastaa muita Cuckoon käyttäjiä taukojumppakisaan. Oman yrityksesi työntekijät löydät sovelluksen vihreästä sivupalkista ”Yritys”-kohdasta. Klikkaa haluamasi kollegan profiiliin ja löydät hänen kuvansa alta painikkeen ”Haasta minut!”. Kun painat siitä, aukeaa uusi ikkuna, josta voit määritellä haasteen keston. Lähetetty haaste näkyy sovelluksen etusivulla olevan linnun puhekuplaan. Haaste käynnistyy vasta kun vastaanottaja on hyväksynyt haasteen (mikä tapahtuu klikkaamalla puhekuplaa). Voit haastaa myös muiden yritysten väkeä, jos etsit haluamasi yrityksen Liigapörssistä (löytyy myös vihreästä sivupalkista).

Miten voin seurata muita?

Seuraa edellisen kysymyksen ohjeita, mutta paina ”Haasta minut!” -painikkeen sijasta ”Seuraa”-painiketta. Näin näet jatkossa kartan oikealla puolella olevassa listassa muiden etenemistä.

Miten perustan joukkueen?

Voit luoda joukkueen ”Yritys”-sivulta kohdasta ”Luo uusi joukkue”. Annettuasi joukkueelle nimen, voit kutsua ilman joukkuetta olevia työkavereitasi mukaan joukkueeseen. Voit liittyä myös valmiisiin tiimeihin ”Liity joukkueeseen” -painikkeesta. Joukkueiden aktiivisuusjärjestys näkyy yrityksen sivulla. Aktiivisuusjärjestys päivittyy 7 päivän välein. Jokaisen joukkueen jäsenen taso vaikuttaa joukkueen yhteiseen aktiivisuustasoon, joka on keskiarvo joukkueen jäsenten tasoista. Voit kuulua vain yhteen joukkueeseen, mutta myös joukkueen vaihtaminen on mahdollista. Mikäli haluat poistaa joukkueesta jäsenen (esimerkiksi työpaikan vaihdoksen takia) tai vaihtaa tiimin nimeä, olethan meihin yhteydessä oikean alakulman chat-painikkeen kautta.

Miten merkitsen videon suosikiksi?

Voit merkata videon suosikiksi suorituksen jälkeen ponnahtavasta tummasta ikkunasta. Video lisätään suosikkeihisi ja ensimmäisen suosikin merkattuasi ilmestyy karttasivulle ”Pidä tauko! -nappulan viereen uusi nappula ”Suosikkitauko!”. Pääset nopeasti tästä nappulasta tekemään suosikkivideoitasi.​

Miten teen treenin yhdessä kollegan kanssa?

Ota kollega mukaan treeniin ja tehkää tauko normaalisti. Taukoliikuntavideon jälkeen ruutuun ponnahtaa tummapohjainen ikkuna, jonka alaosassa on nappula ”Lisää osallistujia”. Klikkaa nappulaa ja valitse työkavereistasi oikea kollega klikkaamalla kollegan nimeä. Nimi siirtyy oikean puoleiseen ikkunaan. Kun olet klikannut kaikki treeniin osallistuneet, voit painaa ”Merkitse”-nappulaa, jolloin myös kollegasi saavat suorituksesta kookospähkinäpisteet.

Kuinka pidän yhteistauon?

Yhteistauko on sama asia kuin treenin tekeminen yhdessä kollegan kanssa. Eli kun olet aloittamassa taukoa, pyydä työkaverit mukaan ja tehkää tauko yhdessä. Tauon jälkeen aukeaa ikkuna, josta voit merkitä kaikki taukoon osallistuneet. Osallistuneet ansaitsevat myös kookospähkinöitä ja tauko näkyy pidettynä yhteistaukona.

Miten käytän sovellusta puhelimella?

Tähän on kaksi vaihtoehtoa, joista suosittelemme Cuckoon uutta puhelinsovellusta. Löydät sen puhelimesi Play Kaupasta (Android-puhelimet) tai Apple Storesta (iOS-puhelimet). Käyttämällä sovelluskaupan hakutoimintoa ja kirjoittamalla sinne Cuckoo Workout, löydät sovelluksen ja voit ladata sen itsellesi. Pääset kirjautumaan palveluun omilla tunnuksillasi tai rekisteröitymään, jos sinulla ei vielä ole tunnuksia. Jos et halua ladata puhelimeesi sovellusta, voit myös mennä palveluun puhelimesi nettiselaimella kirjoittamalla osoitekenttään app.cuckooworkout.com.

Miksi video ei pyöri?

Joskus videot eivät lähde pyörimään. Palvelumme toimii internetin välityksellä ja syy tähän voi johtua esimerkiksi katkenneesta internetyhteydestä. Päivitä selain päivitysnapista. Mikäli ongelmat jatkuvat, ota yhteys Cuckoo Workout -tiimiin palvelun välityksellä oikeassa alakulmassa löytyvän chat-pallukan kautta.

Miksi en saanut pähkinöitä?

Päivän aikana kerättävien pähkinöiden maksimimäärä on 100 pähkinää, jonka jälkeen et voi kerätä pähkinöitä seuraavaan 16 tuntiin. Palvelu kannustaa käytösmuutokseen, joten tasaisella tauottamisella etenet tasoilla nopeimmin. Mikäli kyse ei ole tästä, voi ongelma johtua esimerkiksi katkenneesta nettiyhteydestä. Päivitä selain päivitysnapista. Mikäli ongelmat jatkuvat, ota yhteys Cuckoo Workout -tiimiin palvelun välityksellä oikeassa alakulmassa löytyvän chat-pallukan kautta.​​

Miksi hälytystä ei tule?

Voit asettaa itsellesi sopivat taukoajat kartan yläpuolella oleviin valkoisiin laatikoihin. Paina ”Tallenna”, niin hälytysajat tallentuvat.

Cuckoo toimii nettiselaimessa, joten app.cuckooworkout.com-sivu täytyy muistaa avata välilehteen siinä missä sähköposti ja muutkin vastaavat palvelut. Muuten hälytystä ei tule. Lisäksi sinulla täytyy olla tietokoneessasi äänet päällä. Hälytysten kanssa ongelmia voi ilmetä, jos käytät palvelua Internet Explorerilla. Kannattaa kokeilla palvelun käyttöä jollain toisella selaimella (kuten Google Chrome tai Mozilla Firefox). Jos nämä keinot eivät ratkaise ongelmaasi, olethan meihin yhteydessä.