Lasten ja nuorten liikkumattomuus on ollut haasteena jo pidemmän aikaa yhteiskunnassamme. Mediassa yhteiskunnallista huolta kutsutaan jopa kansanterveydellisenä ongelmana.

Uutisotsikot kirjoittavat passiivisuuden haitoista ja siitä, miten liikunnan ilo on kadonnut lasten ja nuorten keskuudesta. Huolesta huolimatta, asialle ei ole löydetty ratkaisua. Monien peruskouluikäisten liikunnan määrä ei saavuta edes minimiä, eli 0,5–1 h päivittäistä reipasta liikuntasuoritusta.

Siinä on jo riittävästi syytä tukea lasten ja nuorten fyysistä aktiivisuutta, joka on välttämätöntä fyysisen, kognitiivisen ja motorisen kehityksen kannalta”, taukoliikuntasovellusta tarjoavan Cuckoo Workoutin toimitusjohtaja Veera Lehmonen painottaa.

Perukouluikäiset saavat suurimman osan liikunnasta koulussa, välitunneilla sekä koulun liikuntatunneilla. Tutkimuksien mukaan yläasteikäisillä nuorilla välitunnit saattavat mennä suurimmaksi osaksi istuen. Osa nuorista ottaa vain 3000-4000 askelta päivittäin, joka voi aiheuttaa pahimmillaan kakkosluokan diabetesta.

Työhyvinvointi

Peruskoululaiset istuvat jopa 70% kouluajastaan

Pitkäaikainen istuminen aiheuttaa tuki- ja liikuntaelinongelmien lisäksi rauhattomuutta. Tutkimusten mukaan osa lapsista ei pääse enää kyykkyyn tai kykene istumaan selkä suorassa. Lisäksi oppimistulokset laskevat.

Cuckoo Workout haluaa olla mukana lasten liikunnan ja liikkumisen ilon edistäjänä. Pitkäjänteisen suunnittelutyön tuloksena saimme kehitettyä mallin, joka mahdollistaa ilmaisten taukoliikuntalisenssien jakamisen suomalaisille kouluille.” Lehmonen toteaa. Siten syntyi Cuckoo School.

Kuten yritykset, niin nyt koululaiset saavat käyttöönsä pelillisen taukotreenisovelluksen. Koululaisille sovellus toimii samaan tapaan kuin yrityksillekin. Taukoja pidetään kolme kertaa päivässä, opettaja ottaa oppilaansa mukaan taukoihin. Cuckoo Schoolin avulla luokkalaiset virkistävät mieltä ja kehoa tuntien aikana ja voivat kilpailla halutessaan toisia luokkia vastaan.

Lasten ja nuorten passiivisuus on yhteiskunnallinen huolenaihe, liikkumattomuuden takia nuorilla on riski sairastua jopa diabetekseen.

Cuckoo School teki pilottijakson 2017-2018 lukuvuodella

Lepsämän koululla oli vuoden ajan käytössä Cuckoo School. Kokemukset olivat erittäin positiiviset.

Opettajien mukaan oppilaat jaksoivat tunnit selkeästi paremmin loppuun ja tauko rauhoitti tuntityöskentelyä. Oppilaat jopa odottivat päivittäisiä taukoja, jotka aktivoivat liikkumaan ja saavat olemaan enemmän läsnä. Oppilaat kokivat hyvää oloa liikkuessaan tuntien aikana ja tunsivat olevansa virkeämpiä päivisin. Piristävä koulutuntien aktivoija jäi myös elämään Lepsämän kouluun tulevalle lukuvuodelle.

Cuckoo-school-taukoliikuntaa-lapsille

Cuckoo School on tulevasta syyslukukaudesta lähtien tarjolla myös muille koululaisille ja opettajille

Itseasiassa koulut saavat taukoliikuntasovelluksen lisenssit maksutta käyttöönsä. Cuckoo School tarjoaa työelämäyhteistyön kautta ilmaisia taukoliikuntalisenssejä kouluille, sillä Cuckoo School -mallissa jokainen työikäinen Cuckoo Workout -sovelluksen käyttäjä vastaa yhtä ilmaiseksi liikkuvaa koululaista. Kun yritys liikuttaa omaa henkilöstöään, se mahdollistaa myös koululaisten taukoliikunnan.

Kaiken lisäksi, taukoliikunta saa lapset hauskalla tavalla liikkumaan ja lapsille jää positiivisen muistijälki liikkumisen ilosta.

Cuckoo Workout haastaakin nyt kaikki yritykset mukaan tärkeisiin talkoisiin. Näin pääsemme tarjoamaan kouluille yhä enemmän lisenssejä. Yritykset voivat halutessaan nimetä jopa oman kummikoulunsa ja toimia tiiviimmässä yhteistyössä koulujen suuntaan” Lehmonen vinkkaa lopuksi.    

Cuckoon pelillinen elementti vahvistaa tunnetason muutosta ja vahvistaa yhteisöllisyyden tunnetta, niin yrityksissä kuin koululaisillakin.

Toimitko opettajana? 

Käy tutustumassa Cuckoo Shcooliin ja ilmoita luokkasi mukaan liikkumaan!

Koulujen välinen leikkimielinen kisailu taukoliikunnassa alkaa elokuussa 2018, mutta opettajia kehoitetaan ilmoittamaan luokat mukaan jo heti. Otathan huomioon, että lisenssejä on rajallinen määrä.

Tutustu ja ilmoita luokkasi mukaan!
Kokeile Cuckoota maksutta
Pyydä meiltä tarjous
Cuckoo-bird