Kuljetus- ja postipalveluita tarjoavan PostNordin toimistolla pidetään joka päivä yhteinen taukoliikuntahetki. Työporukka kokoontuu inforuudun ympärille, laittaa Cuckoo Workout® -taukoliikuntasovelluksesta videon pyörimään, musat täysille ja työpäivä saa piristävän ja yhteisöllisen tauon.

Yhteinen tauko on meille todella tärkeä. Työntekijätkin ovat sanoneet, että ehdottomasti tarvitsemme Cuckoota. Sillä on iso vaikutus työssäjaksamiseen ja fiilikseen! kertoo PostNordin HR-päällikkö Sini Simonen.

PostNord on käyttänyt Cuckoota vuoden verran. Taukoliikuntasovellus otettiin yrityksessä käyttöön sähköpöytien tueksi, jotta istumatyötä tekevien päiviin saataisiin vielä lisää liikettä. Myös yhteisöllisyyttä haluttiin lisätä.

”Työntekijät pitävät Cuckoo-taukoa päivän piristyshetkenä. He jaksavat paremmin ja kokevat olevansa pirteämpiä. Tämä on mainio keino myös lisätä esimerkiksi osastojen välistä tutustumista”, Simonen kertoo.

PostNord tarjoaa työntekijöilleen myös liikunta- ja kulttuurietuja, liikunta- ja henkilöstöpäiviä sekä omia liikuntavuoroja. Susijengin pääsponsorina he ovat myös käyneet joukolla kokeilemassa koripalloa.

”Työntekijät pitävät Cuckoo-taukoliikuntahetkeä päivän piristyshetkenä. He jaksavat paremmin ja kokevat olevansa pirteämpiä. Tämä on mainio keino myös lisätä esimerkiksi osastojen välistä tutustumista.”

postnord taukojumppa_taukoliikunta

Omat musat nostavat taukoliikuntafiilistä

PostNordin väki on ottanut tavaksi valita vuorotellen taukoliikuntahetkeen omat musiikit, jotta tunnelma nostettaisiin kattoon vaihtuvilla lempibiiseillä.

”Yleensä musiikille on valittu jokin teema. Musiikkivalinnoista ja erilaisista musiikkimauista syntyy usein hyvää keskustelua! Olen tämän kautta tutustunut myös sellaisiin kollegoihin, joihin muuten ei olisi juurikaan yhteyttä”, kertoo PostNordin innokas kukkuilija Sari Eronen.

Hänelle Cuckoo on tärkeä, sillä se rytmittää päivää ja muistuttaa nousemaan välillä työtuolista ylös.

”Tuskin tekisin samaa ilman muistutusta ja ohjattua liikuntaa. Tämä lisää hyvinvointia, saa veren kiertämään ja ajatukset pois työtehtävistä. Poden juuri polvivammaa ja olen huomannut, että taukoliikunta auttaa myös siihen”, Eronen sanoo.

”Tämä lisää hyvinvointia, saa veren kiertämään ja ajatukset pois työtehtävistä. Poden juuri polvivammaa ja olen huomannut, että taukoliikunta auttaa myös siihen,” Eronen jatkaa.

”Tämä lisää hyvinvointia, saa veren kiertämään ja ajatukset pois työtehtävistä. Poden juuri polvivammaa ja olen huomannut, että taukoliikunta auttaa myös siihen.”

posrtnord taukojumppahetki

Taukoliikuntahetki on hulvatonta yhdessäoloa!

Henkilöstö PostNordilla kokee taukoliikunnan lisänneen yhteisöllisyyttä ja sen myötä myös naurua.

”Cuckoo-tauko on yhteistä nauramista ja sosiaalinen hetki päivässä. Pienet jumit saa pois ja työ sujuu taas paremmin”, kertoo Pauliina Murtola PostNordilta.

”Cuckoo-tauko on yhteistä nauramista ja sosiaalinen hetki päivässä. Pienet jumit saa pois ja työ sujuu taas paremmin!”

Hän tekee toisinaan etäpäivinä myös mindfulness-harjoitteita parantaakseen keskittymiskykyään.

”Cuckoosta on tullut tärkeä hengähdyshetki, ja usein Cuckoo-tauon aikana tulee huomattua, jos jokin henkinen tai fyysinen paikka on jumissa”, kommentoi puolestaan PostNordin Sari Paananen.

Hänen mielestään yhteinen taukoliikunta ja sen aikaansaama hulvaton huumori on hitsannut eri osastoja yhteen ja sulauttanut myös uudet työntekijät mukaan porukkaan.

Taukoliikunnan hyödyt:

  • yhteisöllisyys ja rento työilmapiiri
  • tehokkuuden lisääntyminen
  • energisyys ja jaksaminen
  • tuki- ja liikuntaelinongelmien ennaltaehkäisy
  • positiivinen työnantajakuva
  • työntekijän sitoutuminen yritykseen

Lue lisää taukoliikunnan hyödyistä tästä ja osoita, että välität työntekijöistäsi! Cuckoon muotoinen paketti sujahtaa näppärästi myös työntekijöiden joululahjapakettiin, joten käyhän pistämässä juuri sinulle laskettu joulutarjous vetämään täältä!

Kokeile Cuckoota maksutta
Pyydä meiltä tarjous
Cuckoo-bird