Rantalainen on taloushallinnon asiantuntijayritys, jossa työskennellään pääosin tietokoneella istuen. Kuten monet muutkin toimistotyötä tekevät yritykset, myös Rantalainen on havahtunut istumatyön haittoihin ja ryhtynyt aktivoimaan väkeään työpäivien aikana, jotta työhyvinvointi kasvaisi.

Rantalainen Etelä on käyttänyt Cuckoo Workout -taukotreenisovellusta yli kaksi vuotta, ja liiketoimintajohtaja Anna Partalan mukaan palvelusta pidetään kynsin hampain kiinni, sillä siitä on tullut kiinteä osa arkea. Työhyvinvointi on sen ansiosta parantunut.

Tämä on meille todella tärkeä sovellus, sillä sen avulla tulee vaihdeltua asentoa ja tauotettua työpäiviä. Cuckoo Workoutilla on ollut suuri vaikutus meidän työhyvinvoinnille. Sairauspoissaolot ovat vähentyneet huomattavasti ja työtyytyväisyystutkimusten tulokset on parantuneet vuosi vuodelta, Anna Partala sanoo.

”Cuckoo Workoutilla on ollut suuri vaikutus meidän työhyvinvoinnille. Sairauspoissaolot ovat vähentyneet huomattavasti.”

Työhyvinvointiviikko muistuttaa terveydestä

Näyttöpäätetyötä tekevän henkilöstön työhyvinvointi on erittäin tärkeää, näin myös Rantalaisella. He järjestävät kaksi kertaa vuodessa hyvinvointiviikon, johon valikoidaan erilaisia teemoja ja luentoja. Silloin työntekijöille tarjotaan myös terveellistä aamiaista joka aamu.

Sen lisäksi työntekijöille tarjotaan lajikokeiluita, urheilutapahtumia ja tempauksia sekä sporttipassi, jota voi käyttää haluamaansa vapaa-ajan liikuntaan. Työpaikalla onjumppapalloja ja -keppejä, kuminauhoja, Gymba-lautoja ja sähköpöydät. Sen lisäksi käytössä on Cuckoo Workout -taukoliikuntasovellus.

”Olemme pyrkineet kehittämään suunnitelmallisesti hyvinvointia. Fyysinen hyvinvointi auttaa jaksamaan psyykkisesti, ja kun henkilöstö voi hyvin, asiakkaat saavat parempaa palvelua”, Partala linjaa.

Rantalainen on ohjeistanut sähköpöytien käyttöön siten, että samalla kun työntekijä pitää Cuckoo-tauon, hän nostaa tai laskee pöydän ja vaihtaa työskentelyasentoa. Yrityksen toimipisteissä jumpataan yksin ja yhdessä, ja osa jumppaa kotonakin.

”Aluksi osa porukasta jännitti, että kehtaako tehdä taukojumppia, mutta kun aikaa kului, siitä on tullut osa arkea ja henkilöstö jumppaa aktiivisesti. Olympiakomiten aktiivisuuskartoituksessa saimme 95/100 pistettä, ja tästä iso kiitos kuuluu Cuckoolle”, Partala sanoo.

Jumpat sopivat kaikille. Cuckoon videoilla myös kovasti nauretaan, mikä saa omatkin suupielet kohoamaan!

Rantalainen työhyvinvointi

Niska-hartiaseudun kipuihin apua taukoliikunnasta

Kati Leppänen käyttää aktiivisesti Cuckoo Workoutia Työpaikalla. Hän kertoo avaavansa sovelluksen nettiselaimensa välilehteen ensimmäisenä aamulla, samalla kun avaa sähköpostin ja muut ohjelmat. Näin ohjelman käyttö päivän aikana ei unohdu.

Tulee noustua päivän aikana ylös ja jumpattua esimerkiksi niska-hartiaseutua, joka on usein istumatyössä jumissa. Onhan se hauska työkaverin kanssa jumppailla ja harvemmin sitä ryppyotsaisena tehdään. Se luo yhteisöllisyyttä, kun pyytää vieruskaverin mukaan, Leppänen kertoo.

Hänen mielestään etenkin etäpäivinä on tärkeää muistaa taukoliikunta, kun säädettävää työpöytää ei ole.

Cuckoossa parasta on työpäivän tauottaminen, yhteiset jumppahetket ja aktiviteetit, kuten portaiden käyttäminen. Jumpat sopivat kaikille. Cuckoon videoilla myös kovasti nauretaan, mikä saa omatkin suupielet kohoamaan. Kilpailujen palkinnot ovat myös kivoja! Leppänen sanoo.

Kokeile Cuckoota maksutta
Pyydä meiltä tarjous
Cuckoo-bird