Pankkialan toimija OP Ryhmällä on ollut käytössään Cuckoo Workout taukoliikuntasovellus keväästä 2017 asti. Asiantuntijatyö on pitkälti tietokoneella istumista, minkä vuoksi työntekijöiden hyvinvointiin ryhdyttiin panostamaan taukoliikunnan avulla.

Arja Eskonniemi on OP:lta yksi aktiivisimmista taukoliikuntasovellus Cuckoon käyttäjistä. Hän pitää kolme taukoa jokaisena työpäivänä.

Cuckoo kyllä muistuttaa, kun on taukojumpan paikka. Sen ansiosta työ katkeaa hetkeksi, mikä virkistää niin fyysisesti kuin henkisestikin. Niska- ja hartiaseudun ongelmia ei enää juuri ole, kun istumamaratooni katkeaa taukojumpalla. Cuckoo on aivan huippu ja työpäivieni piristys, Eskonniemi kertoo.

Myös Leena Nihtilä OP:lta sanoo, että hän muistaa tauottaa työntekoaan säännöllisemmin, kun Cuckoo muistuttaa asiasta.

Niska-hartiajomotukset ovat vähentyneet sen jälkeen, kun aloitin Cuckoon käytön. Ilahduin, kun vaihtoehdoista löytyy myös mindfulness. Todella kiireisen päivän päätteeksi mindfulness-tauko on ollut todella kiva tehdä. Kuukauden suosikkivideot sekä omat suosikit ovat myös kivoja ominaisuuksia, Nihtilä mainitsee.

”Niska- ja hartiaseudun ongelmia ei enää juuri ole, kun istumamaratooni katkeaa taukojumpalla. Cuckoo on aivan huippu ja työpäivieni piristys.”

Työhyvinvointi

Unelmien työpäivä tuo työhyvinvointiasiat tapetille

Torstaina 5.10. vietetään Unelmien Työpäivää, joka on tempaus työhyvinvoinnin puolesta. Päivän tarkoituksena on kehittää ja ottaa kokeiluun uusia keinoja, joiden avulla työpaikoilla voitaisiin paremmin. OP Ryhmä on mukana tempauksessa.

On tärkeää, että teet sellaista työtä, josta pidät ja johon sinulla on into ja palo. Myös työn hallittavuus on tärkeää eli se, että vaikka töitä olisi paljon, tunnet hallitsevasi työsi ja aikataulusi. Lisäksi ympärilläsi on mukava työyhteisö, joka sparraa sinua ja tuo sosiaalisuutta, iloa ja huumoria työhön, OP:n työhyvinvoinnin asiantuntijapäällikkö Pia Donoghue sanoo.

OP Ryhmä on kannustanut yksiköitään miettimään teemapäivänä uusia menetelmiä työhyvinvoinnin parantamiseksi.

Se voi olla esimerkiksi spontaanit kehut kaverille, kävelylenkki kesken työpäivän, asiakkaan kokemuksen ylittäminen tai lounas työkavereiden kanssa, Donoghue sanoo.

OP kannustaa yksiköitään hyödyntämään Unelmien Työpäivänä ideoituja menetelmiä aktiivisesti, jotta ne eivät jää vain puheen tasolle. Työhyvinvointipäällikkö kehaisee myös taukoliikuntasovellus Cuckoo Workoutia, joka on jo tehnyt paljon hyvää OP:n työhyvinvoinnille.

Sovellus on piristävän erilainen ja hauska, se tuo hyvää mieltä. Meille Cuckoo on tärkeä etenkin sen takia, että se muistuttaa tauoista, joita ei muuten välttämättä muista pitää. Kannustamme myös kokoustaukoihin ja Cuckoon käyttämiseen etäpäivinä, Donoghue kertoo.

Hänen mielestään etenkin Cuckoo Workoutin mindfulness-tauot ovat hyvä keino irtaantua työstä.

Pysähtymisellä ja keskittymisellä johonkin muuhun kuin työhön, on ääretön voima. Tekeminen on tärkeää, mutta yhtä tärkeää on pysähtyminen. Suosittelisin Cuckoota kaikille päätetyötä tekeville, sillä se tuo todella hyvää vastapainoa työnteolle, Donoghue sanoo.

Kokeile Cuckoota maksutta
Pyydä meiltä tarjous
Cuckoo-bird