Vaikka jako naisten ja miesten juttuihin on täysin vanhanaikainen, taukojumppa miehille on vielä toistaiseksi hieman vierasta. Suurin osa taukoliikuntaa säännöllisesti tekevistä Cuckoo Workoutin käyttäjistä on naisia. Onneksi mukaan mahtuu aina myös poikkeuksia, sillä istumisen haitat eivät katso sukupuolta. Helen Sähköverkko on miesvaltainen yritys, jossa on ymmärretty, etteivät niska-hartiaseudun ongelmat ja muut istumisen haitat pysy poissa ilman säännöllistä taukoliikuntaa.

Kilpailu motivoi meidän insinööriporukkaa tekemään taukoja, sillä kukaan ei halua hävitä. Esimerkiksi itse pääsin tauottamalla työpaikkamme kärkisijalle, enkä halunnut mistään hinnasta menettää paikkaani kärjessä. Olen keskeyttänyt esimerkiksi muuton ja treffit sen takia, että oli tehtävä tauko, nauraa verkostolaskenta-asiantuntija Atte Pihkala Helen Sähköverkosta.

Sähköverkkoyhtiö on käyttänyt Cuckoo Workoutin taukotreenisovellusta vuoden verran. Pihkala on tauottanut itsensä tasolle 400, mikä tarkoittaa sitä, että hän on tehnyt vuoden ajan joka päivä kolme taukoa tai enemmän.

Minulla on ollut niska-hartiaseudun ja alaselän ongelmia, joihin taukoliikunnasta on ollut apua. Etenkin keppijumpasta ja kehonhuollosta. Taukoliikunta on hyvä apu kaikille toimistotyöntekijöille, sillä paikat eivät ole niin jumissa. Se on hyväksi myös niille, jotka eivät muuten harrasta liikuntaa, itse kuntosalilla ahkerasti käyvä Pihkala suosittelee.

”Olen keskeyttänyt esimerkiksi muuton ja treffit sen takia, että oli tehtävä tauko!”

Työhyvinvointi

Taukojumppa miehille on enemmänkin kisailua ja haasteita

Vastuullisuuspäällikkö Minna Paavola kertoo, että Helen Sähköverkko muutti uusiin tiloihin kaksi vuotta sitten, jonka jälkeen työntekijöiden ergonomiaan ryhdyttiin panostamaan oikein toden teolla.

Hankimme sähköpöydät, Gymba-laudat ja kaikki saivat valita itselleen työtuolin. Huomasimme kuitenkin, ettei työskentelyasennon vaihtelua tullut siltikään tarpeeksi. Ryhdyimme etsimään meille sopivaa taukoliikuntaa ja päädyimme Cuckoon taukoliikuntasovellukseen, sillä ajattelimme pelillisyyden motivoivan jäyhiä insinöörimiehiä, Paavola sanoo.

Etenkin erilaiset aktivointikilpailut ovat innostaneet sähköyhtiön satapäisen työporukan taukojumppaamaan täydellä teholla.

Tällainen miesvaltainen insinööriyhteisö ei ole ensimmäinen, jonka ajattelisi tekevän taukoliikuntaa. Sen vuoksi tämä on hyvä esimerkki siitä, että myös tällaiset työyhteisöt voivat innostua taukojumpasta! Paavola sanoo.

Hän on tyytyväinen etenkin Cuckoon pelillisyyteen sekä siihen, että sovelluksessa voi itse valita minkälaisen tauon tekee. Valittavana on muutaman minuutin mittaisia venytyksiä, sykeharjoituksia, tasapainotreenejä, keppijumppaa sekä mindfulnessia. Taukojumppa miehille on kuitenkin enemmän kisailua sekä itsensä ja toisten haastamista.

On hienoa, että taukoliikuntaa tekevät myös sellaiset ihmiset, jotka eivät välttämättä muuten urheile hirveästi. Mutta se on myös paljon liikkuville ihmisille hyväksi, sillä jos istuu 8 tuntia putkeen päivisin ja liikkuu pelkästään iltaisin, saa varmasti itsensä jumiin, Paavola huomauttaa.

 Tiesitkö, että:

– Tuki- ja liikuntaelinsairaudet vaivaavat joka viidettä työikäistä

– Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinten sairaus

– Suomalaiset istuvat eniten Euroopassa, jopa 9-11 tuntia päivässä

– Selkäsairaudet ovat suurin työkyvyttömyyden aiheuttaja Suomessa

– Työskentelyasentoa pitäisi vaihtaa puolen tunnin välein

– Jo muutaman minuutin verryttelytauon jälkeen työnteko tehostuu

Kokeile Cuckoota maksutta
Pyydä meiltä tarjous
Cuckoo-bird