Nyt on aika unohtaa liukuportaat ja hissi ja tehdä Cuckoon tehokas porrastreeni!

Joka vuosi (6.-12.11.) vietetään porraspäiviä ja myös Cuckoo Workoutin tiimi osallistuu tempaukseen! Työyhteisöille suunnatun kampanjan tavoitteena on muuttaa pieniä arjen valintoja ja lisätä sitä kautta hyvinvointia. Kampanjan toteuttaa Kunnossa kaiken ikää -ohjelma.

Arkiliikunnan merkitys ei ole mikään urbaani legenda, sillä jo järkikin sanoo, että pieni puuhastelu pitkin päivää pitää energiankulutuksen jylläämässä aamusta iltaan. Portaita noustessa energiankulutus kasvaa jopa samalle tasolle kuin hölkätessä, joten myös kunto kasvaa vaivihkaa. Portaiden juokseminen puolestaan polttaa jopa 16 kilokaloria minuutissa, joten myös vaaka kiittää! Katso Cuckoo Workoutin porrastreeni tämän postauksen alalaidasta ja saat uusia ideoita kunnon kohottamiseen.

Porraspäiviin osallistuva Cuckoo Workout -taukoliikuntasovellus kannustaa myös itsessään työyhteisöjä arkiliikuntaan ja niihin pieniin muutoksiin terveyden edistämiseksi. Pelissä kerätään kookospähkinöitä, joita saadaan esimerkiksi tekemällä palvelussa olevia taukoliikuntaharjoitteita, käyttämällä portaita tai vaihtelemalla työasentoa. Kookospähkinöitä keräilemällä voidaan osallistua upeiden palkintojen arvontaan joka kuukausi.

Portaita noustessa energiankulutus kasvaa jopa samalle tasolle kuin hölkätessä, joten myös kunto kasvaa vaivihkaa.

Työhyvinvointi

Cuckoon porrastreeni liikuttaa koko kroppaa

Keräsimme videolle kuusi liikettä, joilla voi tehostaa portaiden nousemista! Muista lämmitellä hyvin ennen porrastreeniä. Lämpöä kannattaa ottaa esimerkiksi kevyellä hölkällä tai kävelemällä portaita ylös ja alas. Sen lisäksi kannattaa venytellä jalat nopeasti, etenkin lonkankoukistajat ja takareidet. Kannattaa myös varmistaa, ettei portaiden pinta ole jäässä ennen kuin ryhtyy juoksemaan ja hyppimään. Tee pari testiliikettä maassa tai alimmilla portailla, jotta liikeradat tulevat tutuiksi.

Nappaa talteen vinkit porrastreeniin

1. Porrasjuoksu

Juokse sähäkästi portaat ylös ja palauttele/hengittele, kun laskeudut alaspäin. Nosta polvia kunnolla ylös ja liikuta käsiäsi terävästi sivuilla. Astu kaikille askelmille tai tee joka toinen kierros niin, että astut vain joka toiselle askelmalle.

2. Tasajalkahypyt

Hyppää tasajalkaa jokaiselle portaalle. Pidä jalat suorina, mutta polvissa pieni jousto. Tarkkaile, ettei polvi mene yli varvaslinjan. Paranna loikkaa heijaamalla käsiäsi.

3. Askellus takapotkulla

Astu joka toiselle portaalle ja suorista taaempi jalka suoraksi taakse. Purista pakarat yhteen ja säilytä hyvä ryhti.

4. Hyppykombo

Hyppää joka toiselle askelmalle leveään kyykkyyn noin 90 asteen kulmaan ja joka toiselle askelmalle suoraksi tikuksi.

5. Steppaus

Koordinaatioharjoitus. Steppaa alimmalle portaalle vuorojaloin niin nopeasti kuin pystyt. Pidä kädet aktiivisina sivuilla!

6. Kyykyt kiertäen

Tee sivuttainen kyykky ja käännä toinen kylki eteen. Voit tehdä kapeita kyykkyjä, jolloin jalat ovat vierekkäisillä portailla tai leveämpiä kyykkyjä, jolloin myös kyykky on leveämpi.

Treenin lopuksi kannattaa tehdä vielä palauttava loppuverryttely ja esimerkiksi kävellä pientä kiertotietä kotiin reippaasti. Näin vähennetään seuraavan päivän lihasjumeja ja kolotuksia. Muista myös venytellä noin tunti urheilusuorituksen jälkeen. Pitkät, noin 30 sekunnin venytykset tekevät ihmeitä lihaksille! Cuckoon sovelluksessa on kehonhuolto-osio, josta löytyy myös vetreyttäviä venytyksiä koko vartalolle.

Kokeile Cuckoota maksutta
Pyydä meiltä tarjous
Cuckoo-bird